Jieun Yi

sa narodila v roku 1984 v Južnej Kórei a momentálne žije v Berlíne. Vyštudovala fotografiu na Filmovej a televíznej akadémii “Konrad Wolf”. Podieľala sa na mnohých krátkych, ako aj dlhometrážnych filmoch “Blind & Hässlich režiséra Toma Lassa, ktorý získal viacero ocenení, “Looping” režisérky Leonie Krippendorff, ktorý bol nominovaný na cenu Maxa Ophülsa 2016 a "O Beautiful Night" režiséra Xavera Böhma, ktorý bol nominovaný na cenu za najlepšiu kameru na German Film Awards. 

Výber z filmografie:

SUMMER REBELS (2020, r. Martina Saková)

O BEAUTIFUL NIGHT (2019, r. Xaver Böhm)
STORKOW KALIFORNIA (2018, r. Kolja Malik)

DOWN, DOWN, DOWN (2018, r. Xaver Xylophon)

BLIND & HASSLICH (2017, r. Tom Lass)

LOOPING (2016, r. Leonie Krippendoff)

TAUB & STUMN (2015, r. Victoria Schulz)

CHILDHOOD DAYS (2012, r. Nari Kim)

Film Letní rebeli Silverart, s.r.o. © 2020 All rights reserved

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon